Nedir?
Flor uygulaması, dişlerin güçlenmesi ve çürümeye karşı daha dayanıklı olmalarını amaçlayan bir tedavidir. Çocuklarda hem süt dişlerine hem de daimi dişlere yapılır.
Flor Uygulaması Nasıl Yapılır?
Flor uygulaması, özel tek kullanımlık kaşıklarla jel formundaki flor dişlere temas ettirerek uygulanır. Yaklaşık 2 veya 4 dakika ağız içinde kaşık yardımıyla uygulaması yapılır. İşlem bittikten sonra flor jelin fazlası tükürük emici ile alınır. Çocuk geri kalan fazla flor jeli yutmaması için tükürür.
Flor Uygulaması Ne Zaman Uygulanır?
- Orta veya yüksek derecede çürük riski taşıyan,
- Diğer dişlerde çürük veya çürük başlangıçları gözlenen,
- Diş minelerinde kalıtsal sıkıntı olan çocuklarda flor uygulanır.
Flor Uygulaması Avantajlar Nelerdir?
Flor dişin yapısına katılarak dişin yapısal olarak daha güçlü ve çürüklere karşı daha dayanıklı olması sağlanır. Flor uygulamaları ve iyi bir ağız hijyen ile çürük riski büyük oranda azaltılabilmektedir.
Flor Uygulaması Dezavantajları Nelerdir?
Her maddenin olduğu gibi florun da fazlası vücut için zararlıdır. Uygun koşullarda profesyonellerce uygulandığı zaman flor uygulamasının herhangi bir dezavantajı bulunmamaktadır.
Flor Uygulaması Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Flor uygulamaları diş çürüklerini önlemede destekleyici bir tedavidir. Bu sebeple flor uygulamalarının yanı sıra günlük ağız bakımına özen göstermek gereklidir. Florlu diş macunları, diş ipleri ve ağız bakım suları ile tedavi desteklenmelidir.
Flor Uygulaması Sonrası Yapılmaması Gerekenler Nelerdir?
Flor uygulamasından sonra 60 dakika kadar çocuğunuz ağız çalkalaması ve yeme-içme yapmamalıdır. Bir sonraki gün sabaha kadar süt ve süt ürünleri tüketilmemelidir.
Flor Uygulaması Fiyatları Nelerdir?
Flor uygulaması işleminin yarım çene için Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından tavsiye edilen KDV dahil fiyatı 225 TL’dir.
Flor Uygulaması Alternatif Tedaviler Nelerdir?
Flor uygulamalarının tam olarak alternatif tedavisi bulunmamakla birlikte çürük önleyici ile desteklenmesi tam bir koruma için önemlidir.
